Overige vragen

Hoe wordt de privacy gewaarborgd?
Er wordt alleen informatie met anderen gedeeld als je daar toestemming voor hebt gegeven.
Vanuit de overheid zijn alle zorgverleners in de GGZ verplicht om een minimale dataset aan te leveren, die gepseudonimiseerd opgeslagen wordt. Hier kun je bezwaar tegen maken door een privacyverklaring te tekenen. In dat geval worden er geen gegevens doorgegeven.
E-mails met persoonlijke gegevens worden via een beveiligde verbinding verstuurd. Wanneer je aan mij vertrouwelijke informatie wil sturen, laat me dat dan even weten, dan stuur ik je een mail die je beveiligd kunt beantwoorden.
Klik hier voor het privacy-statement
Hoe lang wordt het dossier bewaard?
20 jaar, tenzij je een schriftelijk verzoek stuurt om dit eerder te vernietigen.
Is het mogelijk om een sessie online of telefonisch plaats te laten vinden?
Ja. Gezien mijn werkwijze is heeft een face tot face contact mijn voorkeur, maar als dat lastig te realiseren valt is dit zeker mogelijk. Ik maak gebruik van de beveiligde beeldbel mogelijkheid van Therapieland.
Vervanging bij ziekte of vakantie
Neem in eerste instantie contact op met je huisarts als het niet goed met je gaat en ik langere tijd afwezig ben. In geval van nood kun je ook contact opnemen met collega psychologen van psychologenpraktijk SPEL Amersfoort.
www.spelamerfoort.nl, info@spelamersfoort.nl, telefoon: 033 – 4637 617
Crisis
Als je in een crisis beland, dan kun je contact opnemen met je huisarts of met de huisartsenpost. Zij kunnen bekijken of je eventueel naar de crisisdienst verwezen moet worden. Zelf mag ik niet direct naar de crisisdienst verwijzen.
Uitleg van de verzekerde trajecten
Op basis van jouw klachten en de diagnose die gesteld wordt kun je gebruik maken van een door de overheid vastgesteld product: Kort, Middel, Intensief of Chronisch, ieder met de bijbehorende behandelduur. Hoeveel behandelingen er zullen worden vergoed hangt af van de ernst van jouw klachten.
Hoe ziet de aanmeldingsprocedure en de behandeling eruit?
Nadat je je hebt aangemeld of de huisarts een verwijsbrief heeft gestuurd, zal ik je bellen of mailen en zodra ik plek heb stel ik een afspraak voor. De sessies duren 45 minuten. In het eerste gesprek, het intakegesprek, inventariseer ik wat er speelt. Meestal heb ik voor het tweede gesprek een zogenaamde behandelovereenkomst gemaakt. Hierbij wordt kort de problematiek samengevat en waar we aan gaan werken en op welke manier. Deze behandelovereenkomst bespreken we en kan indien nodig ook worden aangepast. Vervolgens vinden de behandelsessies plaats. In de laatste sessie en soms tussendoor is ruimte voor een evaluatie.
Wat kan ik doen als ik een klacht heb?
Als je ergens niet tevreden over bent, stel ik het op prijs als je dit eerst met mij bespreekt. Komen we er samen niet uit, dan kun je een klacht indienen bij de klachtencommissie van Psychologenpraktijk S.P.E.L. Amersfoort: spelamersfoort.nl/faq# of bij de LVVP: Klachtenregeling volwassenen – LVVP